Obavijesti

31.10.2018.
Zaklada “Srce grada Osijeka” raspisala je Javni natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2018./2019. godinu. Rok prijave je 9. studenoga 2018. godine, a tekst i uvjete natječaja možete potražiti na www.srcegradaosijeka.hr i Facebook stranicama Zaklade https://www.facebook.com/zaklada.srce.grada.osijeka/
31.10.2018.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svrhu provedbe dodjele državnih STEM stipendija u akademskoj godini 2018./2019. svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti na adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr uputilo je obavijest s uputama za provjeru podataka. Studenti ispravnost svojih podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/. U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem vlastitog AAI@Edu.Hr elektroničkog identiteta. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi.
Ukoliko studenti primijete da njihovi podaci u aplikaciji nisu ispravno vezani uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, u svrhu ispravka podataka molimo vas da se obratite studentskoj referadi.
Ukoliko nisu ispravno navedeni podaci o rezultatima državne mature, obratite se Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte stem-stipendije@mzo.hr.
Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije tanja [at] biologija.unios.hr na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na adresu elektroničke pošte stem-stipendije@mzo.hr.
Podatke je moguće ispraviti zaključno do 7. studenog 2018. godine do 12 h. Ukoliko do navedenog vremena podaci ne budu ispravljeni, u obzir će se uzeti podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

19.10.2018. Stipendije.hr
NATJEČAJ

za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata i djeci hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u Domovinskom ratu sudjelovali najmanje 100 dana kao pripadnici borbenog sektora za školsku, odnosno akademsku godinu 2018./2019. (u daljnjem tekstu: Natječaj)

Tekst natječaja preuzmite ovdje [PDF]

16.10.2018. Profesionalno savjetovanje studenata – Radionica ”Pisanje životopisa i motivacijskog pisma

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Profesionalno savjetovanje studenata

“Pisanje životopisa i motivacijskog pisma”

Radionica će se održati u Centru za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja
Cara Hadrijana 10c (Sveučilišni Campus)
u srijedu, 24. listopada 2018. godine s početkom u 13.30 sati.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Prijave za sudjelovanje primaju se do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do
utorka, 23. listopada 2018. godine na e – mail adresu: holjenko@unios.hr.

16.10.2018.
Dragi studenti,

u svrhu praćenja razvoja studenata kroz proces visokoškolskog obrazovanja i unaprijeđenja prakse karijernog savjetovanja molimo ispunite upitnik Istraživanje karijernih potencijala studentica i studenata. Istraživanje provodi Centar za razvoj karijere Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Sudjelovanje je dobrovoljno i u potpunosti anonimno.

18.09.2018.
Drage studentice, dragi studenti,

i akademske 2017./2018. godine naše Sveučilište nastavlja s provedbom Jedinstvene sveučilišne studentske ankete.

Anketi možete pristupiti počevši od 18. rujna 2018. od 13 sati.
Anketu možete pokrenuti na linku http://anketa.unios.hr logiranjem pomoću vašeg AAI elektroničkog identiteta (isti podaci kao za ISVU studomat). Anketu možete ispunjavati u više navrata i ponovno se logirati istim podatcima sve dok ne zaključite anketu.
Nakon što ispunite anketne obrasce za sve nastavnike i suradnike, moći ćete samostalno ispisati potvrdu koju ćete, uz ostale dokumente, priložiti pri upisu u višu godinu studija i završetak studija.

Vaši iskreni odgovori i komentari utjecat će na poboljšanje kvalitete nastave na našem Sveučilištu.

Anketa je u potpunosti anonimna.

Ukoliko imate bilo kakvih poteškoća, primjedbi ili pitanja, obratite se na dtrampus@unios.hr
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku,
Centar za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja

18.09.2018.
“Kako napisati životopis u europass formatu?”
Aktivnost je namijenjena svima koji žele dobiti podršku savjetnika prilikom pisanja životopisa u Europass formatu bilo da prvi puta pišu životopis ili samo žele povratnu informaciju za već napisani životopis. Aktivnost će se održati 24.09.2018. u prostoru CISOK centra Osijek, a detalje možete saznati ovdje (http://www.cisok.hr/aktivnosti-u-centrima).
05.09.2018.
Noć Šišmiša 2018
05.09.2018. Objavljen natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata
Sveučilište u Osijeku objavljuje natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS+ programa za individualnu mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim ustanovama u ljetnom semestru akademske godine 2018./2019., te u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu u razdoblju 01.11.2018.-31.05.2020.
Natječaj, upute za prijavu na natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni obrasci dostupni su na web stranci:

http://www.unios.hr/natjecaj-za-erasmus-ka1-mobilnost-studenata-u-akad-godini-2018-2019/
Rok za prijavu na natječaj je 29. rujna 2018.

Obavijesti

Poštovani,
u slijedećoj će akademskoj godini Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti državnu stipendiju redovitim studentima u STEM područjima.
Detaljnije informacije o dodijeli stipendija navedene su u Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (NN, br. 95/2017). Nove obavijesti dostupne su na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja te službenoj Facebook stranici Državne STEM stipendije.
Budući da će studenti sve informacije o dodijeljenoj stipendiji primati isključivo elektroničkom poštom i to na adresu koju student navede u AAI sustavu, molimo sve studente da ukoliko nemaju ili ne znaju svoje AAI@EduHr korisničke podatke da se obrate studentskoj referadi ili voditelju odsjeka za informatiku Mariu Duniću (mdunic[at]biologija.unios.hr).

Obavijesti
Odluku o nastavnom kalendaru za akad. 2018/2019. godinu možete preuzeti ovdje.
Odluku o uvjetima upisa studenata u višu godinu studija u akademskoj godini 2018./2019. možete preuzeti ovdje.

04.05.2018. Natječaji
Veleposlanstvo Slovačke Republike obavještava da će se održati 22. sajam stipendija pod nazivom „AKADÉMIA & VAPAC“ od 9. do 11. listopada 2018. godine u Bratislavi, u Slovačkoj Republici.
Detaljne informacije nalaze se na internetskoj adresi.
https://mzo.hr/hr/studentski-sajam-u-bratislavi
https://mzo.hr/hr/otvoren-natjecaj-tenure-track-pilot-program
https://mzo.hr/hr/stipendije-programa-hubert-h-humphrey-za-akademsku-godinu-20192020
https://mzo.hr/hr/natjecaj-za-sufinanciranje-hrvatsko-francuskih-znanstvenoistrazivackih-projekata-u-sklopu-programa
http://www.esn.hr/news/esn-youth-academy-
Obavijest
Otvoren je poziv za dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“ u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, područje IRI.
Rok za prijavu: 2. srpnja 2018. godine:
https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/jacanje-kapaciteta-za-istrazivanje-razvoj-i-inovacije/
Otvoren je natječaj HRZZO “Partnerstvo za istraživanje” rok prijave: 2.srpnja i 3.prosinca 2018.g.
http://www.hrzz.hr/default.aspx?id=53
31.01.2018. Obavijest
IZVJEŠĆE O RADU DEMONSTRATORA možete preuzeti ovdje [DOC]
09.01.2018. Vodič za studente
Vodič za buduće studente Odjela za biologiju možete preuzeti ovdje [PDF]
Nastavni kalendar za 2017/2018. akademsku godinu

25.10.2016.
Pravilnik o pokriću troškova studentske prehrane možete pogledati na linku http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_09_120_2586.html

04.03.2015.
Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta osigurava studentima specijaliziranu opremu namijenjenu korištenju u prostorijama Ureda, kao i posudbu u svrhu korištenja u nastavi i pri izvršavanju svakodnevnih studentskih obveza.
U privitku dostavljamo dopis te popis opreme
Dopis preuzmite ovdje. [JPG]

Popis preuzmite ovdje. [JPG]
Studentska prehrana 11.09.2014.
Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenta (NN, broj 120/13 i 8/14) utvrđuju se uvjeti i način ostvarivanja prava na potporu Ministarstva nadležnog za visoko obrazovanje za pokriće troškova prehrane studenata, vođenje evidencije korisnika potpore, uvjeti za pružanje usluge te obveze davatelja usluge prehrane studenata.
Na temelju pojedinačnih odluka ministra utvrđuje se pravo na prehranu razine 2, odnosno pravo na potporu za dva kompletna obroka dnevno, korisnicima koji imaju prebivalište ili boravište u mjestu koje je slabo prometno povezano s mjestom studiranja.
Pogledajte detaljno na Stranicama Ministarstva Obrazovanja i Športa

19.02.2014.
Odluka o priznavanju materinjeg jezika položenog u sklopu inozemnog vanjsko vrednovanog završnog ispita (državne mature) umjesto Hrvatskog jezika položenog u sklopu državne mature u RH.

Ostale obavijesti

31.10.2018.
Pismeni ispit iz predmeta Stablašice za apsolvente i ponavljače održat će se 5.11.2018. u 11h u prostoriji 313.

25.10.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Kristine Kljajić, održati će se dana 31.10.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Uloga adipokinetičkog hormona u oksidativnom stresu uzrokovano otrovom brakonidne ose Habrobracon hebetor“.

25.10.2018.
Rok za apsolvente i ponavljače kod doc. dr. sc. Ljiljane Krstin za mjesec studeni održat će se u ponedjeljak 5.11.2018. u 11h umjesto prvi petak u mjesecu.

24.10.2018.
Obrana diplomskog ispita studenta Roberta Grgca održati će se 29.10.2018 na Odjelu za biologiju sa početkom u 09:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada:”Ekspresija kalbindina-D28k i kalretinina u hipotalamusu St3Gal2, St3Gal3 i St3Gal2/3 mišjih modela”.

23.10.2018.
Obavijest studentima 2.god. preddiplomskog sveučilišnog studija Biologije
Predavanja kod prof. Cesar 26.10.2018. u 14.00h se neće održati.
Nadoknada će se dogovoriti na slijedećem predavanju.

16.10.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Ive Šoštarić, održati će se dana 24.10.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 13:00 h u predavaonici 320 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Utjecaj istraživačkog rada na uspjeh na natjecanju iz biologije u rješavanju zadataka viših kognitivnih razina kod učenika srednjih škola“.

02.10.2018.
Obrana diplomskog ispita studenta Matije Kresonje, održati će se dana 05.10.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 12:30 h u predavaonici 320 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Urbana vodena staništa, zanemareni izvori bioraznolikosti-usporedba zajednica trzalaca (Chironomidae, Diptera) u fontanama, bajerima i rijeci Dravi“.

02.10.2018.
OBAVIJEST STUDENTIMA 3. GODINE
PRAKTIKUM ORGANSKE KEMIJE 2
Izborni modul kemija na preddiplomskom sveučilišnom studiju biologije (Odjel za biologiju)
Studenti koji su u akademskoj godini 2018./2019. upisali kolegij Praktikum organske kemije 2 trebaju doći na dogovor vezano uz početak praktikuma u četvrtak 04.10.2018. godine u 930 sati na Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Kuhačeva 18, kabinet br.78.
Osijek, 02.10.2018.

01.10.2018.
Obavijest studentima 2. godine preddiplomskog studija!
Na praktikum iz kolegija Beskralježnjaci potrebno je ponijeti kutu, krpu, ravnalo i bilježnicu A4 formata bez linija.

26.09.2018.
Mole se svi zainteresirani studenti da se prijave za posao stručnog voditelja škole u prirodi (Zlatna greda) za učenike osnovnih i srednjih škola. Za detaljnije informacije možete se javiti osobno (soba br. 208) ili na mail stručnoj savjetnici Vandi Zahirović (vcvijanovic@biologija.unios.hr).

25.09.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Stele Petrošanec, održati će se dana 28.09.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 9:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Analiza uspjeha učenika pri rješavanju pisane provjere znanja iz Biologije“.

24.09.2018.
Rezultate pisanih ispita kod doc.dr.sc. V. Pavić održanih 19.9. 2018. možete preuzeti ovdje.

21.09.2018.
Ispit kod prof. M. Mihaljević održati će se 24.09.2018. u 10h na Odjelu za biologiju, II. kat, soba 209.

20.09.2018.
Ispit kod doc. dr. sc. G. Palijana će biti održan u 9h

19.09.2018.
Rezultate pismenog ispita iz Kvantitativne biologije održanog 19.9.2018. možete preuzeti ovdje.

18.09.2018.
Ispit iz Organske kemije 2 održati će se na PTF-u od 8,00 – 10,00 sati.

18.09.2018.
Pismeni ispiti kod prof.dr.sc. Vere Cesar održati će se 24.09.2018. u 09.00h u predavaonici 319.
Usmeni ispiti biti će 26.09.2018. Vrijeme će biti dogovoreno na pismenom ispitu.

17.09.2018.
Pismeni ispit iz predmeta Mikrobiologija održat će se u srijedu 19.9.2018. u 11h u predavaonici 201, a pismeni ispit iz predmeta Stablašice održat će se četvrtak 20.9.2018. u 10h u predavaonici 319. Usmeni ispit iz predmeta Stablašice održat će se u petak 21.9.2018. u 9h.

17.09.2018
Ispitni rok kod doc.dr.sc. Ivne Štolfa Čamagajevac održati u petak 21.09. u 10 h u 319.

17.09.2018.
Pismeni ispiti kod prof.dr.sc. Branimira K. Hackenbergera održat će se u srijedu, 19.9.2018 u prostoriji 319 s početkom u 10:00 sati.

14.09.2018.
Rezultate kolokvija iz kolegija Organska kemija 1 održanog dana 14. rujna 2018 možete preuzeti ovdje.

14.09.2018.
Pismeni dio ispita kod doc. dr. sc. Senke Blažetić i doc. dr. sc. Rosemary Vuković održat će se u ponedjeljak, 17. rujna 2018. godine s početkom u 9:00, u prostoriji broj 319.

14.09.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Andree Kolobarić, održati će se dana 18.09.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:00 h.
Naslov teme diplomskog rada: “Fitoplankton rijeke Dunav u ekstremnim hidrološkim uvjetima”.

13.09.2018.
OBAVIJEST STUDENTIMA
Pismeni ispiti iz predmeta Ekologija životinja, Opća ekologija, Anatomija i morfologija kukaca, Ekološki sustavi održat će se 19. rujna 2018., u terminu od 8 do 10 sati u učionici 201.
Osijek, 13. rujna 2018.
Prof.dr.sc. Stjepan Krčmar

11.09.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Anatomija biljaka održat će se 17. rujna 2018. godine u 8.00 sati u predavaonici 201.

10.09.2018.
Rezultate pisanog dijela ispita kod doc.dr.sc. V. Pavić održanih 05.09.2018. možete preuzeti ovdje.

07.09.2018.
Pismeni ispit iz predmeta Morfologija biljaka s terenskom nastavom održat će se 18. rujna 2018. (utorak) u 10:00 sati u predavaonici 201. Na ispit je potrebno donijeti herbarij jer će se usmeni ispiti održati istog dana prema naknadno dogovorenom rasporedu.

07.09.2018.
Pisani ispiti kod doc.dr.sc. Mirte Sudarić Bogojević i doc.dr.sc. Alme Mikuška održati će se 18.09.2018. g. u predavaonici 201 s početkom u 8:00 sati.

06.09.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Alge, gljive i lišajevi održat će se 10. rujna 2018. godine (ponedjeljak) u 9:00 sati u sobi 208.

06.09.2018.
Rezultate pismenog ispita iz Kvantitativne biologije održanog 5.9.2018. možete preuzeti ovdje.

05.09.2018.
Obavještavaju se studenti da će se kolokvij za seminar iz kolegija Organska kemija 1 održati u petak 14. rujna 2018 godine u Predavaonici broj 1 Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u terminu od 12 – 13.00 sati. (umjesto prethodno predviđenog termina koji je trebao biti 18. rujna 2018.) Potrebno je do srijede 12. rujna dostaviti popis studenata koji izlaze na kolokvij doc.dr.sc. Valentini Bušić.

05.09.2018.
Pismeni ispiti kod prof.dr.sc. Vere Cesar 10.09.2018. održati će se u predavaonici 319 s početkom u 09.00h.

03.09.2018.
Rezultate iz kolokvija iz seminara iz kolegija Organska kemija 1 održanog 3. rujna 2018. godine možete preuzeti ovdje.

03.09.2018.
Pismeni ispit iz Inventarizacije biološke raznolikosti u utorak 04. rujna u predavaonici 319 s početkom u 10 sati.

03.09.2018.
Pismeni ispiti kod prof.dr.sc. Branimira K. Hackenbergera održat će se 05.09.2018. (srijeda) u predavaonici 319 s početkom u 9:00 sati.

03.09.2018.
Pismeni ispiti kod doc. dr. sc. Ljiljane Krstin održat će se:
05. 09. 2018. godine u prostoriji 201 u 11 sati;
19 09. 2018. godine u prostoriji 201 u 11 sati.

03.09.2018.
Pismeni ispit iz predmeta Morfologija biljaka s terenskom nastavom održat će se 4. rujna 2018. (utorak) u 9:00 sati u predavaonici 201.
Usmeni ispit održat će se istog dana od 12:00 sati. Na usmeni ispit potrebno je donijeti herbarij.

31.08.2018.
Jesenski ispitni rokovi kod doc.dr.sc. V. Pavić održati će se 5.9. i 19.9.2018. u 13h u predavaonici 201.

31.08.2018.
Ispit iz predmeta Nutrijenti u biljci održat će se u utorak 4. rujna u 9h.

31.08.2018.
Pismeni ispiti kod doc.dr.sc.Dubravke Čerba održat će se:
07.09.2018. godine u prostoriji 201 u 10 sati;
21.09.2018. godine u prostoriji 201 u 12 sati;

30.08.2018.
Pismeni ispiti iz predmeta Ekologija životinja, Opća ekologija, Anatomija i morfologija kukaca, Ekološki sustavi održat će se 5. rujna 2018., u terminu od 8 do 10 sati u učionici 201.
Osijek, 30. kolovoza 2018.
Prof.dr.sc. Stjepan Krčmar

30.08.2018.
Pismeni ispiti kod doc.dr.sc. Mirte Sudarić Bogojević i doc.dr.sc. Alme Mikuška održat će se 4.9.2018 u predavaonici 201, s početkom u 10.30.

29.08.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Anatomija biljaka održat će se 03.09.2018. godine u predavaonici 201 u 8.00 sati.

29.08.2018.
Ispitni rok kod doc.dr.sc. Ivne Štolfa Čamagajevac umjesto u petak 07.09., održati će se u ponedjeljak 10.9. u 12 h u 201.

29.08.2018.
Obavještavaju se studenti da će se kolokviji za seminar iz kolegija Organska kemija 1 održati u jesenskom ispitnom roku u terminima 03.09. 2018. u Predavaonici br. 3 Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u terminu od 8-9. sati te 18.9. 2018. u Predavaonici broj 3 u terminu od 10-11 h.

27.08.2018.
Pismeni ispiti iz predmeta kod prof.dr.sc. Enriha Merdića i doc.dr.sc. Nataše Turić održati će se 28. kolovoza 2018. godine u predavaoni 201 s početkom u 9.30 sati.

16.07.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Ene Pritišanac, održati će se dana 20.07.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 10:00 h.
Naslov teme diplomskog rada: „Ličinke trzalaca (Chironomidae, Diptera) u epiftskim zajednicama plitkog slatkovodnog ekosustava“.

13.07.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Jelene Horvat, održati će se dana 19.07.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Zastupljenost tema iz Zaštite prirode i okoliša u nastavi prirode i biologije“.

12.07.2018.
Zbog prijavljenog velikog broja studenata, pismeni dio ispita kod doc. dr. sc. Dubravke Čerba (13.7.2018.,petak) pomaknut je za 12:00 sati i održat će se u prostoriji 201.

11.07.2018.
Ispit iz FTIMBa i Genetike održati će se 13.7.2018. u 9 sati u predavaonici 319. Usmeni ispit iz FTIMBa održati će se isti dan, a usmeni ispit iz genetike u ponedjeljak 16.7.2018. u 12 sati (lab prof. Cesar)

10.07.2018.
Redovni ljetni ispitni rok (pismeni dio ispita) kod doc. dr. sc. Dubravke Čerba održat će se 13.7.2018. (petak) u 10:00 sati u prostoriji 320.

10.07.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Josipe Matuha, održati će se dana 13.07.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Ekspresija leptinskog receptora u mozgu šarana (Cyprinus carpio)“.

10.07.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Kristine Kostadinović, održati će se dana 13.07.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:30 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: “Stavovi i spoznaje o spolnosti čovjeka kod učenika viših razreda osnovne škole”.

10.07.2018.
Obrana diplomskog ispita studenta Denisa Deže, održati će se dana 13.07.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 10:30 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Mogućnosti proizvodnje bioplina iz mikroalga eutrofnog jezera i cijanobakterija iz akvarijskog uzgoja“.

06.07.2018.
Rezultate pismenih ispita kod doc.dr.sc. Valentine Pavić održanih 04.07.2018 možete preuzeti ovdje.

03.07.2018.
Pismeni ispiti kod prof.dr.sc. Branimira K. Hackenbergera (Molekularna ekotoksikologija, Animalna fiziologija 1, Kvantitativna biologija, Kvantitativna biologija 2) održat će se 4.7.2018. (srijeda) u 9:00 sati u predavaonici 319.

02.07.2018.
Obavijest studentima 2. godine preddiplomskog studija Biologija!
Priručnike (radne listiće) iz kolegija Terenska nastava 2 – zoologija (beskralježnjaci mora) studenti trebaju preuzeti do četvrtka 5.7.2018. godine između 9:00 i 14:00 sati. Studenti kojima priručnik nije potpisan trebaju donijeti ispravljen priručnik na ponovni pregled u petak 6.7.2018. između 9:00 i 13:00 sati ili tijekom rujna 2018. Studenti kojima je priručnik potpisan stekli su pravo na potpis iz kolegija Terenska nastava 2 – zoologija.

29.06.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Biokemija 1, Biokemija 2, Biokemija 3 i Genetičko inženjerstvo održat će se u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine s početkom u 8:00 u prostoriji broj 319.

29.06.2018.
OBAVIJEST STUDENTIMA
Pismeni ispiti iz predmeta Ekologija životinja, Opća ekologija, Anatomija i morfologija kukaca, Ekološki sustavi održat će se 5. srpnja 2018., u terminu od 8 do 10 sati u sobi 201.
Osijek, 28. lipnja 2018.
Prof.dr.sc. Stjepan Krčmar

28.06.2018.
Rezultati kolokvija iz seminara iz kolegija Organska kemija 1 održanih 28.06.2018. možete preuzeti ovdje.

28.06.2018.
Rezultati pismenog dijela ispita iz Organske kemije 2 su:
Položili: Suzana Blažanović – izvrstan (5),Ivona Arić – izvrstan (5), Nikolina Vuković – vrlo dobar (4), Ana Marija Paić – vrlo dobar (4), Krstina Landeka – dovoljan (2)
Nisu položili nedovoljan (1): Iva Šoštarić, Magdalena Lučić, Tena Plavac, Marija Grgurević
Nisu pristupili pismenom ispitu nedovoljan (1): Fabijan Iljkić, Dajana Posavec.
Usmeni dio ispita održati će se 03.07.2018. godine s početkom u 9 sati na PTF-u

28.06.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Dragana Bjelovuk, održati će se dana 04.07.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 12:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Utjecaj ekstremnih poplava na dinamiku fitoplanktona Sakadaškog jezera“.

26.06.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Ivana Terzić, održati će se dana 02.07.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 12:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada: „Invazivne strane vrste komaraca roda Aedes na području Brodsko-posavske županije“.

26.06.2018.
Pismeni dio ispita iz Organske kemije 2 održati će se 28.06.2018. godine s početkom u 8 sati na PTF-u u predavaonici P2 i P3.

26.06.2018.
Obavijest o kolokviju iz kolegija Organska kemija 1

Obavještavaju se studenti da će se termin za kolokivij iz seminara iz kolegija Organska kemija 1 održati dana 28. lipnja 2018. godine u 8.00 sati na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu (predavaonica 2). Na ispit je potrebno ponijeti arak trgovačkog papira i kemijsku olovku.

26.06.2018.
Ispit iz kolegija Anatomija biljaka održat će se 27.06.2018. godine u 8.00 sati u prostoriji 201.

26.06.2018.
Pismeni ispiti iz predmeta kod prof.dr.sc. Enriha Merdića i doc.dr.sc. Nataše Turić održati će se 26. lipnja 2018. u 09.30.

24.06.2018.
Rezultate pismenih ispita kod doc.dr.sc. Valentine Pavić održanih 20.06.2018. možete preuzeti ovdje.

21.06.2018.
Pismeni ispit iz predmeta Morfologija biljaka s terenskom nastavom održat će se 26. lipnja 2018. (utorak) u 8:00 sati u predavaonici 201. Usmeni ispit za sve studente (uključujući i studente koji su položili kolokvije) održat će se istog dana od 11:00 sati. Na usmeni ispit potrebno je donijeti herbarij.

15.06.2018.
Rezultate pismenog ispita iz Kvantitativne biologije možete preuzeti ovdje.

15.06.2018.
Rezultate iz kolokvija za seminar iz kolegija Organska kemija 1 održanog 14. lipnja 2018 godine možete preuzeti ovdje.

13.06.2018.
Ispit iz Organske kemije 2 održati će se 14.06.2018. na PTF-u od 8-10 sati.

13.06.2018.
Obrana diplomskog ispita studenta Nikole Ćurčića, održati će se dana 18.06.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada: “Pojedinačni i skupni učinci propikonazola i cinkovog oksida na populacijske i biokemijske markere enhitreida (Enchytraeus albidus)”.

13.06.2018.
OBAVIJEST STUDENTIMA
Pismeni ispiti iz predmeta Ekologija životinja, Opća ekologija, Anatomija i morfologija kukaca, Ekološki sustavi održat će se 20. lipnja 2018., u terminu od 8 do 10 sati u učionici 319.
Osijek, 13. lipnja 2018.
Prof.dr.sc. Stjepan Krčmar

12.06.2018.
Ispit iz Otrovnih životinja i biljaka će se održati u srijedu 13. 06. 2018. u 10 h.

11.06.2018.
Pismeni ispiti kod doc. dr. sc. Ljiljane Krstin održat će se:

14. 06. 2018. godine u prostoriji 201 u10 sati;
02. 07. 2018. godine u prostoriji 201 u10 sati;
05. 09. 2018. godine u prostoriji 201 u 11 sati;
19 09. 2018. godine u prostoriji 201 u 11 sati.

11.06.2018.
Ispitni rok kod doc. dr.sc. dr.sc. Ivne Štolfa Čamagajevac održati 15.06.2018. godine u 13 h u predavaonici br. 319.

11.06.2018.
Pismeni ispiti kod doc.dr.sc. Mirte Sudarić Bogojević i doc.dr.sc.Alme Mikuška održat će se 19.06.2018 i 03.07.2018. od 9.00 do 11.00 sati u sobi 201.

11.06.2018.
Pismeni ispiti iz predmeta kod prof.dr.sc. Enriha Merdića i doc.dr.sc. Nataše Turić održati će se 12. lipnja 2018. godine u predavaoni 319 s početkom u 9.00 sati.

11.06.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Nutrijenti u biljci održat će se 13.6.2018. u prostoriji 201 od 9 do 11h.

11.06.2018.
Pismeni ispiti kod izv. prof. dr. sc. Janje Horvatić održat će se:

13. 06. 2018. godine u prostoriji 201, 9 – 11 sati;
04. 07. 2018. godine u prostoriji 201,10 – 12 sati;
05. 09. 2018. godine u prostoriji 201, 9 – 11 sati;
19 09. 2018. godine u prostoriji 201, 9 – 11 sati.

11.06.2018.
Redovni ljetni ispitni rokovi (pismeni dio ispita) kod doc. dr. sc. Dubravke Čerba održat će se 27.6. (srijeda) i 13.7.2018. (petak) u 10:00 sati u prostoriji 201.

08.06.2018.
Obavještavaju se studenti da će se termin za kolokvij iz seminara iz kolegija Organska kemija 1 održati dana 14. lipnja u 8 sati na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu (Franje Kuhača 20) u predavaonici P-1. Molim studente koji žele izaći na kolokvij da mi do 13.00 sati u utorak 12.lipnja pošalju popis studenata.

08.06.2018.
Pismeni ispit iz kolegija BIOKEMIJA 1, BIOKEMIJA 2, BIOKEMIJA 3 I GENETIČKO INŽENJERSTVO održat će se 11.6.2018. s početkom u 11h u predavaonici 201.

08.06.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Anatomija biljaka održat će se u utorak 12.06.2018. godine u 8.00 sati u prostoriji 201.

08.06.2018.
Pismeni ispit iu kolegija Genetika i Fizikalni temelji instrumentalnih metoda u biologiji održat će se u ponedjeljak 11.06.2018. u 9:00h u predavaonici 201.

06.06.2018.
Rezultate kolokvija iz kolegija Organska kemija 1 održanog 5.6.2018 možete pogledati ovdje. [PDF]

04.06.2018.
Ljetni ispitni rokovi kod doc.dr.sc V. Pavić održati će se u 20.06. 2018. i 04.07.2018. u 8 h u predavaonici 201.

04.06.2018.
Pismeni ispiti kod prof.dr.sc. Branimira K. Hackenbergera koji se trebaju održati 13.06.2018. pomjereni su na 15.06.2018 (9:00 sati).

28.05.2018.
Obavještavaju se studenti da će se kolokvij za seminar iz Organske kemije 1 održati dana 4. lipnja (ponedjeljak) 2018. g. na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, F. Kuhača 20 u terminu od 12.00 do 13.00 sati u predavaonici P-3. Molila bih Vas da ponesete arak trgovačkog papira, kemijsku olovku te se evidentirate na spisak.

24.05.2018.
Pismeni ispit za apsolvente i ponavljače kod izv. prof. dr. sc. Janje Horvatić održat će se 25. 05. 2018. godine (petak) u sobi 306 od 10-11:30 sati.

21.05.2018.
Predavanja iz predmeta Temelji fizikalne kemije 2 početi će u ponedjeljak 28.5. u 10 sati.

10.05.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Magdalene Matić, održati će se dana 16.05.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 14:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: “Učinak različitih oblika selena na oksidacijski i antioksidacijski odgovor klijanaca pšenice (Triticum aestivum L.)”.
Poster pogledajte ovdje. [PDF]

10.05.2018.
Završni kolokvij iz kolegija GENETIKA održat će se 28.5.2018. od 10.00-12.00 sati u učionici 201.

08.05.2018.
Obavijest studentima 3. godine Preddiplomskog studija biologije!
U četvrtak 10.05.2018. održat će se terenska nastava u Krapini (posjet Muzeja krapinskih neandertalaca) u sklopu kolegija Evolucija. Okupljanje je predviđeno u 6:40 sati ispred studentskog doma u Sveučilišnom kampusu. Posjet Muzeja dogovoren je u 13:00 sati. Povratak u Osijek predviđen je u večernjim satima.

07.05.2018.
Rezultate pismenog dijela ispita kod doc.dr.sc. Valentine Pavić pogledajte ovdje. [PDF]

04.05.2018.
U ponedjeljak 7.5. 2018. U 11h održati će se ispit za apsolvente i ponavljače kod doc.dr.sc V. Pavić u uredu.

03.05.2018.
Rok za apsolvente i ponavljače iz predmeta Stablašice i Mikrobiologija održat će se u petak 4.5.2018. u 13h u prostoriji 301.

02.05.2018.
Praktikum iz predmeta Fotosinteza počet će u četvrtak 3.5.2018. u 9h u laboratoriju 312.

02.05.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Marije Kovačević, održati će se dana 04.05.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada: “Orhideje kao pokazatelji stanja suhih kontinentalnih travnjaka – istraživanja na području Stare Kapele (obronci Požeške gore)”.
Poster pogledajte ovdje. [PDF]

27.04.2018.
Rezultati pismenog dijela ispita iz Organske kemije 2:
Ivona Arić, nedovoljan (1)
Blažanović Suzana, nedovoljan (1)
Iljkić Fabijan, nedovoljan (1)
Košić Kristina, dovoljan (2)
Paić Ana.Marija, nedovoljan (1) nije pristupila
Plavac Tena, nedovoljan (1) nije pristupila
Ribarić Ana, dovoljan (2)
Ugrin Marina, dovoljan (2)
Vuković Nikolina, nedovoljan (1)

Za studentice koje su položile pismeni dio ispita usmeni ispit će se održati 30.04.2018. godine na PTF-u s početkom u 12 sati.

26.04.2018.
Rezultati pismeog ispita iz Kvantiativne biologije održanog 25.04.2018.
nalaze se u ovdje. [PDF]

25.04.2018.
Obavijest studentima 2. godine preddiplomskog studija!
Usmeni dio ispita iz kolegija Beskralježnjaci, održat će se u prostoriji 204 prema sljedećem rasporedu:

Četvrtak 26.04.2018. u 9:30h
Bruno Bekić, Marta Černi, Andrea Radić, Sanja Mužik

Četvrtak 26.04.2018. u 13:00h
Martina Božičević, Elena Perić, Ramona Sekulić, Sara Šormaz

Petak 27.04.2018. u 9:30h
Bernard Jarić, Jelena Martinčić
*Studenti: Matija Grgošević, Nino Hasl i Josip Krpan mogu doći u petak 27.04.2018. u 11h vidjeti svoje ispite i na konzultacije.

24.04.2018.
Pismeni ispiti kod prof.dr.sc. Branimira K. Hackenbergera održat će se 25.04.2018. u prostoriji 320 s početkom u 9:30h.

23.04.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Dore Horvatić, održati će se dana 03.05.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 14:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada:“Primjena Lemna-testa u procjeni kvalitete površinskih voda”.

23.04.2018.
Pismeni ispiti iz predmeta kod prof.dr.sc. Enriha Merdića, doc.dr.sc. Nataše Turić, doc.dr.sc. Gorana Vignjevića, doc.dr.sc. Alme Mikuška i doc.dr.sc. Mirte Sudarić Bogojević
održati će se 24. travnja 2018. godine u predavaoni 201 s početkom u 8.30 sati.

23.04.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Alge, gljive i lišajevi održat će se u utorak 24. travnja 2018. u 10:00 sati u predavaonici 307.
Ispit iz kolegija Ekološki sustavi održat će se istog dana u 11:00 sati u sobi 209.

23.04.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Anatomija biljka održat će se 24.04.2018. godine u 8 sati u prostoriji 208.

20.04.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Biologija stanice održat će se 23.4.2018. u 10:00 u Labosu 315.
Pismeni ispit iz kolegija Fizikalni temelji instrumentalnih metoda u biologiji održat će se 25.4.2018. od 11-13h u predavaonici 319.

19.04.2018.
Izvanredni ispitni rok (pismeni dio ispita) kod doc. dr. sc. Dubravke Čerba održat će se 24.4.2018. (utorak) u 10:00 sati u prostoriji 201.

19.04.2018.
Pismeni ispiti na izvanrednom roku iz predmeta Ekologija životinja, Opća ekologija, Anatomija i morfologija kukaca održat će se 25. travnja 2018., u terminu od 8 do 10 sati u sobi 201.
Osijek, 19. travnja 2018.

18.04.2018.
Pismeni ispit kod izv. prof. dr. sc. Janje Horvatić (izvanredni ispitni rok) održat će se 25. 04. 2018. godine (srijeda) u sobi 319 od 9-11 sati.

18.04.2018.
Obavijest studentima 3. godine preddiplomskog studija biologije!
Vrijeme održavanja kolokvija iz kolegija Evolucija (ak. god. 2017./2018.) nalazi se u privitku.

17.04.2018.
Izvanredni rok kod doc.dr.sc. V. Pavić održati će se 25.04.2018. u 10h u predavaonici 201.
Drugi djelomični ispit iz Organske 1 za 1. godinu Preddiplomskog sveučilišnog studija: Biologija održati će se 10.05.2018. u 14h u predavaonici 201.

Obavještavamo Vas da se web stranica http://www.biologija.unios.hr/webbio neće više ažurirati.
Nove stranice Odjela za biologiju se nalaze na www.biologija.unios.hr