Obavijesti

Obavijest o održavanju “1. međunarodne studentske GREEN konferencije” svi podaci su na sljedećem linku
http://www.ptfos.unios.hr/index.php/73-obavijesti/naslovnica/9688-mhss

13.03.2018. Stipendije francuske vlade
13.03.2018. Undergraduate contest: Scientists of Tomorrow
Are you interested in Cell Biology? Would you like to work with a revolutionary 3D microscope to explore living cells? Do you dream of visiting Switzerland?

Nanolive is inviting Undergraduate students from all over the world to submit a proposal to win a one week trip to our headquarters in Lausanne at the end of July (dates subject to discussion). The winner will get a chance to work alongside our scientists and use our cutting-edge 3D Cell Explorer microscope to explore living cells in 3D. Visit this page to see all the amazing applications you can use the 3D Cell Explorer for: www.nanolive.ch/applications.

Don’t wait for too long for this opportunity! Be part of our amazing renowned worldwide users.
More detailed information is provided here.

07.03.2018. Case Study Competition
Case Study Competition, vodeće regionalno studentsko natjecanje i ove godine poziva studente da se prijave i sudjeluju u izradi rješenja stvarnih poslovnih slučajeva. Prijave su otvorene od 5.ožujka i traju sve do 17. ožujka.

U nastavku donosimo listu poduzeća i nazive ovogodišnjih poslovnih slučajeva;
Coca-Cola- 50. rođendan „Dame u crvenome“
(Obilježavanje 50. obljetnice postojanja Coca-Cole u Hrvatskoj)
GlaxoSmithKline d.o.o.- Multi-Channel Marketing kampanja za Duac
Grawe Hrvatska d.d.- PoKRENI promjenu, jer promjena kreće od tebe
Hrvatski telekom- TV4YOU: Kako će izgledati televizija i TV sadržaj u budućnosti?
INA-industrija nafte- INA – prodajno mjesto budućnosti
Privredna banka Zagreb- #S.M.A.R.T. PBZ
(Simple.Multidimensional.Artificial.Retail.Technology.)
Samsung Electronics Austria GmbH- “Wind of change”
Vipnet d.o.o.- Vip Now
Zagrebačka banka- Mobility Concept – Imaš li recept?

Case Study Competition natjecanje je u kojem poslodavci daju stvarne poslovne slučajeve, a studenti zatim osmišljavaju efikasna, inovativna i kreativna rješenja. Poslovni slučajevi nisu ograničeni na samo dio fakulteta već je natjecanje otvoreno za sve studente. Timovi se sastoje od dva do četiri člana, a svakom je timu na raspolaganju mentor iz poduzeća čiji poslovni slučaj rješavaju.
Sve informacije o tijeku natjecanja i prijavama možeš pronaći na web i Facebook stranici natjecanja.

06.03.2018. Hrvatski crveni Križ
Hrvatski Crveni križ na temelju javne ovlasti (Zakon o Hrvatskom Crvenom križu, NN 71/2010) vodi Službu spašavanja života na vodi prema međunarodno priznatim standardima. U okviru Službe spašavanja života na vodi provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca. Spasilačka služba HCK započinje s novim ciklusom osposobljavanja spasilaca za 2018. godinu.
Kontakt osoba: Adam Šoltić, koordinator Službe spašavanja života na vodi za Slavoniju
e-mail: spasilacka_koordinator@crvenikrizosijek.hr
mob: 099 534 70 56
adresa: GDCK Osijek, Šet. Petra Preradovića 6, 31000 Osijek

Detalje možete preuzeti ovdje [PDF]

24.02.2018. IAESTE stručna praksa – Španjolska
Poštovani studenti,
Na raspolaganju je praksa iz područja botanike / biologije biljaka. Mjesto odrađivanja prakse je Cordovilla pored Pamplone u Baskiji.
Traži se student pri završetku studija, s odslušanih 7 ili više semestara te dobro znanje španjolskog jezika.
Za sva pitanja o praksi i proceduri možete nas kontaktirati na mail: osijek-outgoing@iaeste.hr
Dario Ćorić
Detalje možete preuzeti ovdje [PDF]

19.02.2018.
Dana 16. ožujka 2018. godine u vremenu od 8:00 do 14:00 sati u predavaonici broj 307 na Odjelu za biologiju, Zrinka Kolaković sa Sveučilišta u Regensburgu provest će psiholingvistički eksperiment procjene prihvatljivosti izvornih govornika u okviru projekta “Mikrovarijacija kod zamjeničkih i glagolskih zanaglasnica u bosanskome, hrvatskome i srpskome jeziku. Empirijska istraživanja dijalekata, razgovornih i nasljednih jezika“ koji financira Njemačka zaklada za znanost (DFG).
Zadatak studenata je da na temelju svojega jezičnoga osjećaja procjenjuju rečenice, a na temelju njihovih procjena izvode se zaključci gdje su granice mogućih i nemogućih konstrukcija/rečenica i opisuju pravila u hrvatskome jeziku.
Cijeli eksperiment s probnim dijelom ne traje dulje od 30 minuta po ispitaniku.
Sudjelovanje u eksperimentu je anonimno i dobrovoljno. Studenti će kao nagradu za sudjelovanje u istraživanju dobiti CineStar kupon ulaznicu koja vrijedi za bilo koji film po izboru do 30.06.2018.

06.02.2018.
Natječaj za dodjelu stipendija i potpora Sveučilišta u Osijeku. Sve priloge možete pronaći na slijedećem linku.
http://www.unios.hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-i-potpora-sveucilista-josipa-jurja-strossmayera-u-osijeku-za-akademsku-godinu-2017-2018/

05.02.2018. Obavijest za TJEDAN MOZGA 2018.
Mole se svi studenti zainteresirani za sudjelovanje u ovogodišnjem Tjednu mozga da dođu na sastanak u srijedu (7.2.2018.) u 12:00 u studentskoj sobi. Molim kolege koji su spriječeni doći na sastanak da se do 10.2. jave dr.sc. Senki Blažetić osobno ili na senka[at]biologija.unios.hr
31.01.2018. Obavijest
IZVJEŠĆE O RADU DEMONSTRATORA možete preuzeti ovdje [DOC]
09.01.2018. Vodič za studente
Vodič za buduće studente Odjela za biologiju možete preuzeti ovdje [PDF]
31.01.2018. STEM STIPENDIJE

Obavještavamo studente da su ponovno pomaknute rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.
Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora najkasnije do 5. veljače do 12:00 h označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

09.01.2018. Hiring PhD students
We are a Czech RnD SME and we are searching two PhD students for MSCA ITN project. We see your absolvents highly relevant for this project and would like to ask for help with dissemination of this information. The possitions is attractively with salary about 4000 EUR/month gross (unit costs based on MSCA ITN).
More info at:
https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/260577
https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/260574
Letak na kojem se nalazi više informacija možete preuzeti ovdje [PDF]
05.12.2017. ANNOUNCEMENT and call for abstracts
We are honoured to announce the FRIGYES KORÁNYI SCIENCE FORUM – RECOOP STUDENT CONFERENCE an international interdisciplinary student conference in medicine in co-organization of Frigyes Korányi College for Advanced Sciences (Semmelweis University) and Association for Regional Cooperation in the Fields of Health, Science and Technology (RECOOP HST Association, www.cedars-sinai.edu/Research /Research-Administration/Innovation-and-Technology-Management/)
Detalje o obavijesti pogledajte [PDF]
Detaljan poziv pogledajte [PDF]
29.11.2017. STUDENTI KOJI SU STEKLI PRAVO NA STEM STIPENDIJU
Studenti prve godine
Teodora Šimić
Studenti viših godina
Anita Ament, Ivona Arić, Ana Brtan, Marta Černi, Bruno Ćaleta, Ramona-Ana Davidović, Lucija Domjan, Matea Dujmović, Tamara Đerđ, Antea Đurić, Marina Hukelj, Doris Iličić, Bernard Jarić, Elena Jedvaj, Iva Jurčević, Kristina Košić, Adrian Kuzmanović, Tomislav Mandir, Dragica Marinčić, Elena Perić, Dominik Pinjuh, Jelena Plačković, Andrea Radić, Marija Rusković, Ramona Sekulić, Sara Šormaz, Marina Ugrin, Nera Vuić, Ivana Vukšić, Ana Zovko
28.11.2017. Obavijest studentima
Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2017./2018. godini.
Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici: https://branitelji.gov.hr/vijesti/natjecaj-za-dodjelu-stipendija/1884.
28.11.2017. Obavijest studentima
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-listu studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr. Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora u roku od 5 dana od slanja obavijesti (do 5. prosinca 2017.g. do 12:00 h) označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote (3400 stipendija).
16.11.2017. Upitnik – Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU
Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU je projekt koji na godišnjoj razini provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s ciljem informiranja i educiranja studentske populacije o EU fondovima. ,
Cilj Akademije je osvijestiti studentsku populaciju o važnosti fondova EU kao jednog od najvažnijih izvora financiranja različitih razvojnih projekata te pružiti studentima znanja, vještine i alate potrebne za pripremu projektnih prijedloga.
Više informacija o samoj Akademiji možete pronaći na stranici www.strukturnifondovi.hr

Anketa koju Vam ovim putem dostavljamo se nalazi na poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ARRFEU_2018 , a sudjelovanje u ispunjavanju iste je dobrovoljno i anonimno te je za odgovaranje na pitanja potrebno najviše 5 minuta.

15.11.2017. Godišnja nagrada Hrvatske udruge genetičkih inženjera
Hrvatska udruga genetičkih inženjera (HUGI) objavljuje NATJEČAJ za dodjelu godišnje nagrade Hrvatske udruge genetičkih inženjera Zoran Zgaga za akademsku godinu 2016./2017. Detalje pogledajte ovdje. [PDF]
Popis tema i voditelja završnih radova
30.10.2017.
Popis tema i voditelja završnih radova, te prijavljenih studenata na Preddiplomskom studiju biologije ak. 2017 / 2018 god.preuzmite ovdje. [PDF]
05.09.2017.
Sveučilište u Osijeku objavljuje natječaj za dodjelu financijskih potpora iz ERASMUS+ programa (Ključne aktivnosti 1) za individualnu odlaznu mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka na inozemnim visokoškolskim ustanovama u ljetnom semestru akademske godine 2017/2018., te u svrhu obavljanja stručne prakse u inozemstvu u razdoblju 01.11.2017.-30.09.2018. Natječaj, upute za prijavu na natječaj i provedbu mobilnosti te prijavni obrasci dostupni su na web stranci: http://www.unios.hr/erasmus-ka1-mobilnost-2017-2018/
Nastavni kalendar za 2017/2018. akademsku godinu

[/titled_box]

21.06.2017. – Natječaj za dodjelu nagrade za najbolji rad u području intelektualnog vlasništva

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za dodjelu nagrada za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva s ciljem jačanja svijesti o značaju intelektualnog vlasništva u znanstvenoj i akademskoj zajednici te poticanja na bavljenje tematikom intelektualnog vlasništva u znanstveno-istraživačkom i akademskom radu.
Detalje pogledajte ovdje.

02.02.2017.
Otvorene su prijave za 3. nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih i/ili doktorskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda- ECOTROPHELIA Hrvatska 2016. Svrha natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Detalje možete pogledati ovdje.

21.11.2016.
Obavijest o raspisanom natječaju za stipendije Slobodne Države Bavarske za akademsku godinu 2017./2018. možete pogledati ovdje.

Popis tema i voditelja završnih radova
28.10.2016.
Popis tema i voditelja završnih radova, te prijavljenih studenata na Preddiplomskom studiju biologije ak. 2016 / 2017 god.preuzmite ovdje. [PDF]

25.10.2016.
Hrvatska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti IAESTE CROATIA raspisala je natječaj za dodjelu stručne prakse u inozemstvu. Detalje natječaja možete pogledati na poveznici: www.iaeste.hr/natjecaj.

25.10.2016.
Pravilnik o pokriću troškova studentske prehrane možete pogledati na linku http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_09_120_2586.html

19.10.2016.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je na internetskoj stranici Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju (“Narodne novine”, br. 90/16.).
Pravilnik i uputu studentima možete pogledati na poveznici: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15025&sec=2263.
19.10.2016.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je na internetskoj stranici tekst javnog Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku 2016./2017. godinu s priloženim dokumentima te važnim obavijestima za studente. Na linku http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15027&sec=1933 možete vidjeti kompletnu natječajnu dokumentaciju.
Popis tema i voditelja završnih radova
09.03.2016.
Popis tema i voditelja završnih radova, te prijavljenih studenata na Preddiplomskom studiju biologije ak. 2015 / 2016 god.preuzmite ovdje. [PDF]
04.03.2015.
Ured za studente s invaliditetom Sveučilišta osigurava studentima specijaliziranu opremu namijenjenu korištenju u prostorijama Ureda, kao i posudbu u svrhu korištenja u nastavi i pri izvršavanju svakodnevnih studentskih obveza.
U privitku dostavljamo dopis te popis opreme
Dopis preuzmite ovdje. [JPG]

Popis preuzmite ovdje. [JPG]
Studentska prehrana 11.09.2014.
Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenta (NN, broj 120/13 i 8/14) utvrđuju se uvjeti i način ostvarivanja prava na potporu Ministarstva nadležnog za visoko obrazovanje za pokriće troškova prehrane studenata, vođenje evidencije korisnika potpore, uvjeti za pružanje usluge te obveze davatelja usluge prehrane studenata.
Na temelju pojedinačnih odluka ministra utvrđuje se pravo na prehranu razine 2, odnosno pravo na potporu za dva kompletna obroka dnevno, korisnicima koji imaju prebivalište ili boravište u mjestu koje je slabo prometno povezano s mjestom studiranja.
Pogledajte detaljno na Stranicama Ministarstva Obrazovanja i Športa

19.02.2014.
Odluka o priznavanju materinjeg jezika položenog u sklopu inozemnog vanjsko vrednovanog završnog ispita (državne mature) umjesto Hrvatskog jezika položenog u sklopu državne mature u RH.

Ostale obavijesti

19.03.2018.
Obavijest studentima 1. g. preddiplomskog sveučilišnog studija Biologija:
Prvi djelomični ispit iz Organske kemije 1. održati će se 28.ožujka 2018. u 14h u predavaonici 201.

26.02.2018.
Prvo predavanje iz kolegija Osnove hortikulture za 1. godinu diplomskog studija smjer znanstveni i nastavnički održati u srijedu 28. veljače 2018. u 11h u predavaonici 320.

24.02.2018.
Rezultate pismenih ispita održanih 20.2.2018. godine iz predmeta “Kralježnjaci” i “Anatomija i histologija čovjeka” pogledajte ovdje. [PDF]

21.02.2018.
Ispit iz Animalne fiziologije 1 održat će se 22.02.2018. u predavaonici 319 s početkom u 10 h, a ispit iz Animalne fiziologije 2 (znanstveni smjer) 23.02.2018. s početkom u 12:30 u predavaonici 319.

21.02.2018.
Pismeni ispit iz Kvantitativne biologije 1 održat će se u četvrtak (22.02.2018.) s početkom u 10:00 sati u predavaonici 319.

19.02.2018.
Obavijest studentima!
Ispitni rok kod doc. dr. sc. Čerba održat će se 20.02.2018. u prostoriji 201 u vremenu od 10 – 11 h.

19.02.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Biokemija 1, Biokemija 2, Biokemija 3, Eksperimentalne biokemijske tehnike i Genetičko inženjerstvo održat će se u petak, 23.2.2018. godine s početkom u 9:00, u prostorijama broj 319 i 201.

19.02.2018.
Pismeni ispiti iz predmeta kod prof.dr.sc. Enriha Merdića i doc.dr.sc. Nataše Turić održati će se 20. veljače 2018. godine u predavaoni 319 s početkom u 8.30 sati.

16.02.2018.
Pismeni ispit iz Ekologije kopnenih staništa i Terestričke ekologije će biti održan u ponedjeljak 19. 02. 2018. od 14 do 17 h u prostoriji 320.

16.02.2018.
Pismeni ispit iz kolegija izv. prof. dr. sc. Mihaljević održat će se u ponedjeljak 19. veljače 2018. godine u 9:00 sati u predavaonici 201.

16.02.2018.
Pismeni ispit iz kolegija doc. dr. sc. Špoljarić Maronić održat će se u utorak 20. veljače 2018. godine u 8:30 sati u predavaonici 201. Usmeni ispiti održat će se isti dan od 12:00 sati (soba 208).

16.02.2018.
Rezultate pisanih ispita kod doc.dr.sc. V. Pavić održanih 14.2.2018. pogledajte ovdje. [PDF]

16.02.2018.
Pismeni ispiti iz kolegija kod doc. dr. sc. Filipa Stevića održat će se u utorak 20. veljače 2018. u 10:00 sati (soba 320).

14.02.2018.
Pismeni ispit kod izv. prof. dr. sc. Janje Horvatić održat će se 21. 02. 2018. godine (srijeda) u sobi 201 od 9-11 sati.

14.02.2018.
Pismeni ispit iz predmeta Mikrobiologija, Stablasice, Virologija i Imunologija održat će se u petak 16.2.2018. godine u 8:00 u predavaonici 201.

14.02.2018.
Ispitni rok kod doc.dr.sc. Ivne Štolfa Čamagajevac održati će se 20. veljače u 12 h u predavaonici 319.

14.02.2018.
Ispiti iz ORGANSKE KEMIJE 2 i PRAKTIKUMA ORGANSKE KEMIJE 2 održati će se 15.02.2018. od 8-10h na PTF-u.

13.02.2018.
Pismeni ispiti kod doc.dr.sc. Mirte Sudarić Bogojević i doc.dr.sc. Alme Mikuška održat će se 20.02.2018. od 10.00 do 12.00 sati u sobi 319.

13.02.2018.
Pismeni ispiti kod doc. dr. sc. Gorana Palijana biti će održani 14. 02. 2018. u 9:00 h u učionici 319.

07.02.2018.
Rezultate pismenog ispita iz predmeta “Kralježnjaci” održanog 6.2.2018. godine možete pogledati ovdje. [PDF].
Raspored usmenih ispita za studente koji su položili pismeni ispit i kolokvije pogledajte ovdje. [PDF]
doc.dr.sc.Alma Mikuška

07.02.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Paule Lončarić, održati će se dana 12.02.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 13:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: “Sortna varijabilnost u koncentracijama mikroelemenata i fitata u zrnu ozime pšenice”.

06.02.2018.
Rez.ultati pismenog dijela ispita iz kolegija Beskralježnjaci i Evolucija održanog 6.2.2018. su sljedeći:
Nikolina Boić – dovoljan (2)
Mislav Dretvić – nedovoljan (1)
Tena Plavac – dovoljan (2)
Usmeni dio ispita održat će se u petak 9.2.2018. u 9:00 sati (kolegij Beskralježnjaci) i u 10:00 sati (kolegij Evolucija) u prostoriji 204.

06.02.2018.
Obavještavaju se studenti da će se kolokvij za seminar iz kolegija Organske kemija 1 održati u petak 9.veljače 2018. godine u 9.00 h na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, F. Kuhača 18.

05.02.2018.
Rezultate pismenog ispita iz Biokemije 2 održanog 31.1.2018. pogledajte ovdje. [PDF]

05.02.2018.
Pismeni ispiti iz predmeta kod prof.dr.sc. Enriha Merdića i doc.dr.sc. Nataše Turić održati će se 06. veljače 2018. godine u predavaoni 320 s početkom u 8.30 sati.

02.02.2018.
Rezultate pismenih ih Osnovnog praktikuma opće kemije i završne ocjene prema sveukupnim ocjenskim bodovima od svih odrađenih vježbi pogledajte ovdje. [PDF]

02.02.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Alge, gljive i lišajevi održat će se u ponedjeljak 5. veljače 2018. u 11:00 sati u predavaonici 319.

01.02.2018.
Pismeni ispit kod izv. prof. dr. sc. Janje Horvatić održat će se 7. 02. 2018. godine (srijeda) u sobi 201 od 9-11 sati.

01.02.2018.
Pismeni ispiti kod doc.dr.sc. Mirte Sudarić Bogojević i doc.dr.sc.Alme Mikuška održat će se u utorak 6.2.2018. godine u 12.00 sati u učionici br. 201.

01.02.2018.
Ispitni rok kod doc.dr.sc. Ivne Štolfa Čamagajevac održati će se 06.02.2018. u 10 h u učionici 319.

01.02.2018.
Rezultati pismenih ispita kod doc.dr.sc. V. Pavić održanih 31.01.2018.
Opća (1) i anorganska (1) kemija:
1. Marko Palijan 3/10 nedovoljan 1
2. Kristina Čurilović 2/10 nedovoljan 1
Organska kemija (1):
1. Manuela Mustafi 3/10 nedovoljan 1

30.01.2018.
Ispit iz predmeta Animalna fiziologija 1 održat će se u četvrtak (01.02.) u predavaonici 319 s početkom u 10 sati, a ispit iz predmeta Kvantitativna biologija 2 istog dana u predavaonici 307 s početkom u 9 sati.

30.01.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Biokemija 1, Biokemija 2, Biokemija 3, Eksperimentalne biokemijske tehnike i Genetičko inženjerstvo održat će se u srijedu, 31.1. 2018. godine s početkom u 9:00, u prostoriji broj 319.

30.01.2018.
Ispitni rok kod doc. dr. sc. G. Palijan održati će se 31.01.2018. u prostoriji 319 u vremenu od 8 – 9 h.

30.01.2018.
Pismeni ispiti iz kolegija kod doc. dr. sc. Filip Stević održat će se u srijedu 31. siječnja 2018. u 11:00 sati (soba 205).

30.01.2018.
Redovni zimski ispitni rok kod doc.dr.sc. V. Pavić održati će se 31.1.201. u 11 h u prostoriji 201, te 14.02.2018. u 9 h u prostoriji 201.

30.01.2018.
Pismeni ispit iz kolegija Morfologija biljaka s terenskom nastavom održat će se u srijedu 31. siječnja 2018. u 9:00 sati (soba 208).

29.01.2018.
Pismeni ispit iz predmeta Mikrobiologija, Stablašice, Virologija i Imunologija održat će se u utorak 30.1.2018. godine u 9h u predavaonici 201.

26.01.2018.
Rezultate 2. djelomičnog ispita iz Opće (1) i anorganske (1) kemije održanog 25.01.2018. pogledajte ovdje. [PDF]

26.01.2018.
Pismeni dio ispita iz Ekologije kopnenih staništa i Terestričke ekologije održati će se u ponedjeljak 29.01.2018. s početkom u 12:30 u predavaonici 201.

24.01.2018.
OBAVIJEST STUDENTIMA
Pismeni ispit u prvom ispitnom roku 31. siječnja 2018. godine iz predmeta: Opća ekologija, Ekologija životinja, Anatomija i morfologija kukaca, Ekološki sustavi održat će se u terminu od 10:30 do 12:30 u učionici 319.
Pismeni ispit u drugom ispitnom roku 14. veljače 2018. godine iz predmeta: Opća ekologija, Ekologija životinja, Anatomija i morfologija kukaca, Ekološki sustavi održat će se u terminu od 8 do 10 sati u učionici 201.
Osijek, 24.siječnja 2018.
Prof.dr.sc. Stjepan Krčmar

24.01.2018.
Obavijest studentima!
Ispitni rok kod doc. dr. sc. Čerba održati će se 06.02.2018. u prostoriji 201 u vremenu od 10 – 12 h. Svi studenti koji su prijavili ispitni rok kod prof. dr. sc. Vidaković za 07.02.2018. automatski su prebačeni na ispitni rok doc. dr. sc. Čerba (osim kolegija Ekološki sustavi koji su prebačeni na ispitni rok prof. dr. sc. Mihaljević).

23.01.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Ane Pilipović, održati će se dana 31.01.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 14:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada “UTJECAJ SELENITA NA RAST I ANTIOKSIDACIJSKI ODGOVOR ZELENE MIKROALGE Monor aphidium cf. contortum”.

23.01.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Ivone Marić, održati će se dana 31.01.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 13:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada “UTJECAJ MASOVNOG RAZVOJA PLIVAJUĆE NEPAČKE (Salvinia natans (L.) ALL.) NA SASTAV I BROJNOST FITOPLANKTONA U POPLAVNOM PODRUČJU KOPAČKOG RITA”.

22.01.2018.
Pismeni ispiti iz kolegija kod prof. Cesar održat će se po sljedećem rasporedu:

Biologija stanice:
29.1.2018. od 10:30-12:30 (201) i 12.2.2018. od 11:00-13:00 (201).
Fizikalni temelji instrumentalnih metoda u biologiji:
5.2.2018. od 9:00-11:00 (201) i 23.2.2018. od 10:30-12:30 (201).
Razvojna biologija biljaka: 5.2.2018. od 9:30-14:00 (307).

Upis ocjena iz kolegija Ultrastruktura staničnih organela biti će 5.2.2018. u 9:00 u Labosu 315.
Upis ocjena iz kolegija Molekularna genetika biti će 5.2.2018. u 9:00 u Labosu 315.

17.01.2018.
Drugi djelomični pisani ispit iz Opće (1) i anorganske (1) kemije održati će se u četvrtak 25.01. 2018. u 14 h u predavaonici 201.

16.01.2018.
Obrana diplomskog ispita studentice Maje Lesjak, održati će se dana 24.01.2018. na Odjelu za biologiju sa početkom u 12:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada “Molekularna identifikacija vrsta roda Hydrochara (Coleoptera: Hydrophilidae)”.

16.01.2018.
OBAVIJEST STUDENTIMA 3. GODINE!
Molimo vas da do kraja siječnja odaberete temu završnog rada i ispunjeni Obrazac 1 (Završni rad- Obrazac 1 nalazi se na mrežnoj stranici Odjela) predate u studentsku referadu.

12.01.2018.
Rezultate prvog djelomičnog pismenog ispita kod doc.dr.sc. V. Pavić. pogledajte ovdje. [PDF]

08.01.2018.
Obavijest studentima
Nastava iz kolegija Temelji fizikalne kemije 1 početi će u četvrtak 11.01. 2018. godine u 10 sati.

20.12.2017.
Obavijest o održavanju međužupanijskog stručnog skupa za učitelje i nastavnike biologije osnovnih i srednjih škola
U petak, 05. 01. 2018. od 9.30 h – 14.30 h na Odjelu za biologiju u sobi 201 održat će se međužupanijski skup pod nazivom „Znanstvena postignuća u biologiji“.
Predavači:
doc.dr.sc. Alma Mikuška: Kartiranje zimskih okupljališta i prebrojavanje malih ušara u Republici Hrvatskoj
izv.prof.dr.sc. Siniša Ozimec: Kartiranje stanista istočne Hrvatske
dr.sc. Senka Blažetić “Cijepljenje – sigurnost ili opasnost?”
Matej Šag, mag.biol.: U potrazi za gotovo ugroženom vrstom.
Dr.sc. Zorana Katanić: Karakteristike virusa iz porodice Herpesviridae
Tihana Kreković, mag.biol.: “Tko je Synthia?”

20.12.2017.
OBAVIJEST STUDENTIMA
Pomaknute su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju.
Rang-liste objavljene su na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr.
Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.
Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora u roku od 5 dana od slanja obavijesti (21. prosinca do 12:00 h) označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

15.12.2017.
Obrana diplomskog ispita studentice Dore Flačer, održati će se dana 21.12.2017. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada : “ANTIBAKTERIJSKA I ANTIOKSIDATIVNA AKTIVNOST EKSTRAKATA RUTVICE (Ruta graveolens L.) DOBIVENIH OPTIMIRANOM EKSTRAKCIJOM U EUTEKTIČKOM OTAPALU KOLIN-KLORID/LIMUNSKA KISELINA”.

15.12.2017.
Obrana diplomskog ispita studenta Vitomira Šoltića, održati će se dana 22.12.2017. na Odjelu za biologiju sa početkom u 10:30 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada: “Reproduktivna biologija poskoka Vipera ammodytes, Linnaeus 1758”

15.12.2017.
Obrana diplomskog ispita studentice Alojzije Damjanović, održati će se dana 21.12.2017. na Odjelu za biologiju sa početkom u 11:00 h u predavaonici 319 na III katu.
Naslov teme diplomskog rada: “Dinamika funkcionalnih skupina fitoplanktona rijeke Dunav”

13.12.2017.
Ispiti iz ORGANSKE KEMIJE 2 održati će se 14.12.2017. od 10-12h na Rektoratu.

13.12.2017.
Rezultati pismenog ispita iz Biokemije 2 održanog 8.12.2017.
Magdalena Lucić 17/25 dobar (3), Mario Šimić 12/25 nedovoljan (1),Žanet Bilić 11,5/25 nedovoljan (1), Krešimir Mandić 10,5/25 nedovoljan (1), Milica Nedeljković 9/25 nedovoljan (1), Ruben Samuel Zečević 2/25 nedovoljan (1)
Usmeni ispit održat će se u petak (15.12.2017.) s početkom u 11:00 u prostoriji br. 408.

11.12.2017.
Rezultati Izvanrednog zimskog ispitnog roka kod doc.dr.sc. V. Pavić:
Opća (1) i anorganska (1) kemija :
Ivana Grabovac 8/10 vrlo dobar 4
Morena Matanović 2,5/10 nedovoljan 1
Organska kemija (1):
Manuela Mustafi 4,5/10 nedovoljan
Usmeni dio ispita za studenticu Ivanu Grabovac održati će se u utorak 12.12.2017. godine u 9:00 sati u prostoriji 311.

08.12.2017.
Obavijest studentima II. godine preddiplomskog studija Biologija
Kolokvij iz kolegija Alge, gljive i lišajevi održat će se u utorak 12. prosinca 2017. u predavaonici 201 u 9:00 h (studenti grupa A, B i C) i 10:00 h (studenti grupa D i E).

08.12.2017.
Rezultati pismenog dijela ispita iz kolegija Beskralježnjaci i Evolucija održanog 7.12.2017. preuzmite ovdje. [PDF]
. Usmeni dio ispita za studente: Suzana Blažanović, Marko Papac, Karolina Poljak, Anja Bošnjaković, Ivan Drnasin, Antea Đurić i Marina Hukelj održat će se u ponedjeljak 11.12.2017. godine u 14:00 sati u prostoriji 303. Usmeni dio ispita za studente: Andrej Kiseljev, Dunja Šimić, Filip Kasač, Dajana Kujundžić, Maja Petrović i Tena Plavac održat će se u utorak 12.12.2017. godine u 11:00 sati u prostoriji 320.

07.12.2017.
Obrana diplomskog ispita studentice Marine Kopić, održati će se dana 13.12.2017. na Odjelu za biologiju sa početkom u 14:00 h u predavaonici 201 na II katu.
Naslov teme diplomskog rada: “Utjecaj uklanjanja lišća na antioksidacijsku i antibakterijsku aktvnost ekstrakata pokožice grožđa sorti Frankovka i Merlot (Vitis vinifera L.)”.

05.12.2017.
Pismeni ispit iz predmeta Mikrobiologija i Stablašice održat će se 6.12.2017. godine u 12.00h u prostoriji 304.

04.12.2017.
Izvanredni zimski ispitni rok kod doc.dr.sc. V. Pavić održati će se 6.12.2017. u 9 h u prostoriji 311.

26.01.2018.
TERMINI ZA SISTEMATSKI PREGLED za studente 1. godine Preddiplomskog sveučilišnog studija Biologija
15.02.2018., četvrtak, u 08:00 h ( 9 studenata )
Bacelj Nora, Balić Nikola, Baotić Krunoslav, Barić Leon, Bednjanić Daniel, Benčić Katarina, Božinović Iva, Čurila Viktoria, Dijanović Lovro

15.02.2018., četvrtak, u 10:30 h ( 9 studenata )
Djedović Ivana, Dusper Ivan, Đurašević Augustin, Ermenić Andrea, Fekete Dorotea, Fičko Karlo, Gajski Ivana, Glavaš Petar, Glavić Stella

19.02.2018., ponedjeljak, u 08:00 h ( 9 studenata )
Glibota Doris, Gulin Silvija, Guzalić Dominik, Ivić Maja, Janjić Doris, Jarić Elena, Jurković Nikolina, Juroš Ariana, Kačarik Draženka

19.02.2018., ponedjeljak, u 10:30 h ( 9 studenata )
Keler Iva, Kerezović Sanja, Keser Ivan, Kirchbaum Ivona, Klarić Ivana, Knežević Karla, Kordić Martina, Krstačić Galić Antonio, Kujundžić Ivan

26.02.2018., ponedjeljak, u 08:00 h ( 9 studenata )
Kujundžić Ivona, Lagator Maja, Lončar Laura, Marić Nikolina, Martinaga Helena, Martinović Lovro, Marunček Ivona, Maslać Ivana, Mihajlović Lovro

26.02.2018., ponedjeljak, u 10:30 h ( 9 studenata )
Milanović Valentina, Milikić Marin, Mitrović Domagoj, Ogrizek Sara, Orešan Dolores, Palijan Marko, Pandurić Erik Matija, Perić Andrija, Prašnikar Fran

27.02.2018., utorak, u 14:00 h ( 8 studenata )
Sabljić Kristina, Staklarević Dorotea, Sušjenka Martina, Šimić Teodora, Škugor Maja, Šuker Luka, Tokić Dijana, Turk Ivana

27.02.2018., utorak, u 16:30 h ( 7 studenata )
Varga Matej, Veočić Niklas, Vučemilo Nikolina, Zečević Nina, Živković Ines, Živković Katja, Žižanović Bruna

Sistematski pregled se održava u Zavodu za javno zdravstvo, Drinska 8, u prostorijama školske medicine, kod dr. med. Vesne Buljan.
Na pregled je potrebno ponijeti indeks i zdravstvenu iskaznicu.

26.01.2018. – Obavijest o održavanju promocije
Poštovani!
Obavještavamo Vas da će se svečana promocija za diplomske studije Odjela za biologiju održati 2. ožujka 2018. godine s početkom u 11:00 h u Auli Magna, II. kat, na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, Vladimira Preloga 1 (Campus).
Molimo studente da nam potvrde svoj dolazak zbog organizacije, najkasnije do 20.02.2018. Prije same promocije potrebno je podmiriti troškove , koji sukladno čl. 65. Statuta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i čl. 23. Pravilnika o financijskom poslovanju iznosi 500,00 kn. Molim Vas da prilikom popunjavanja uplatnice u rubriku „Poziv na broj odobrenja unesete Vaš OIB i u rubriku „IBAN“ unesete HR5425000091402130208. Primjerak uplaćene uplatnice na neki od slijedećih načina dostavite: pošaljete poštom, pošaljete na e-mail (referada[at]biologija.unios.hr) ili osobno donesete u ured za studente najkasnije do 20.02.2018. godine.
Srdačan pozdrav!
Ured za studente
Na promociju je potrebno doći sat vremena prije početka (10:00 h)..
26.01.2018. – Obavijest o održavanju promocije
Poštovani!
Obavještavamo Vas da će se svečana promocija za preddiplomski studij Odjela za biologiju održati 2. ožujka 2018. godine s početkom u 11:00 h u Auli Magna, II. kat, na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, Vladimira Preloga 1 (Campus).
Molimo studente da nam potvrde svoj dolazak zbog organizacije, najkasnije do 20.02.2018.
Prije same promocije potrebno je podmiriti troškove , koji sukladno čl. 65. Statuta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i čl. 23. Pravilnika o financijskom poslovanju iznosi 400,00 kn. Molimo Vas da prilikom popunjavanja uplatnice u rubriku „Poziv na broj odobrenja unesete Vaš OIB i u rubriku „IBAN“ unesete HR5425000091402130208. Primjerak uplaćene uplatnice na neki od slijedećih načina dostavite: pošaljete poštom, pošaljete na e-mail (referada[at]biologija.unios.hr) ili osobno donesete u ured za studente najkasnije do 20.02.2018. godine.
Srdačan pozdrav!
Ured za studente
Na promociju je potrebno doći sat vremena prije početka (10:00 h)..
20.05.2016.
Poštovani studenti,
na trećem katu zgrade Odjela u studentskom kutku nalazi se pošanski sandučić u koji možete ubaciti svoje ideje,prijedloge,pritužbe i pohvale vezano za kvalitetu nastave, rad stručnih službi i sl.
Pisma mogu biti potpisana ili anonimna.
Veselimo se našoj budućoj suradnji!
Ured za osiguravanje i unaprjeđenje kvalitete
06.10.2015.
STUDENTI KOJI SU TRAŽILI PLAĆANJE ŠKOLARINE NA RATE PRVU RATU TREBAJU PLATITI DO 15.10.2015. OSTALE UPLATE MOLIMO UPLATITE U
RATAMA KAKO SLIJEDI:

IZNOS ŠKOLARINE (1.500,00 – 2.999,99kn), BROJ RATA (2), DOSPJEĆE RATA (2. RATA DO 15.12.2015.)
IZNOS ŠKOLARINE (3.000,00 – 6.399,99kn), BROJ RATA (3), DOSPJEĆE RATA (2. RATA DO 15.12.2015.; 3. RATA DO 15.02.2016.)
IZNOS ŠKOLARINE (6.400,00 – 9.240,00kn), BROJ RATA (4), DOSPJEĆE RATA (2. RATA DO 15.12.2015.; 3. RATA DO 15.02.2016.; 4. RATA DO 15.04.2016.)
IZNOS ŠKOLARINE (9.241,00 – 11.550,00kn), BROJ RATA (5), DOSPJEĆE RATA (2. RATA DO 15.12.2015.; 3. RATA DO 15.02.2016.; 4. RATA DO 15.04.2016.; 5. RATA DO 15.06.2016.)

02.10.2015.
NASTAVA ZA STUDENTE I. i II. GODINE DIPLOMSKIH STUDIJA POČET ĆE 12. LISTOPADA 2015. PREMA RASPOREDU KOJI ĆE BITI OBJAVLJEN IDUĆI TJEDAN.

Odluku Odjela za biologiju za plaćanje školarine u ratama preuzmite ovdje.(PDF)

04.09.2015.

14.07.2015.
ODLUKU o posebnim naknadama na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i znanstveno-nastavnim sastavnicama PDF preuzmite ovdje.
14.07.2015.
Prema općim uvjetima studiranja koji su objavljeni na stranici www.postani-student.hr stoji: ‘Korisnicima koji nisu prije objave konačnih rang-lista odjavili studijski program na kojemu ne namjeravaju studirati, a objavom konačnih rang-lista ostvare pravo upisa toga studijskog programa, no ne upišu ga, visoko učilište zaračunat će oportunitetne troškove nastale zbog nepopunjenoga upisnog mjesta u iznosu ne manjemu od jedne godišnje školarine, koja iznosi od 2.000 kn do 50.000 kn, ovisno o studijskome programu‘.
06.07.2015.
Poštovani studenti,
Od 31. 08.2015. prijava na servis STUDOMAT bit će isključivo s vašim, AAI@EduHr korisničkim imenom i lozinkom
Dosadašnja korisnička imena i lozinke koje su služile za prijavu na servis STUDOMAT neće biti u funkciji.
Svi studenti koji koriste STUDOMAT su obvezni do 14.07.2015. pokušati se prijaviti s AAI@EduHr korisničkim imenom i pripadajućom lozinkom.
Molimo Vas da ukoliko ste izgubili ili neznate Vaše AAI@EduHr korisničke podatke (a dobili ste ih na upisu u prvu godinu studija zajedno s podacima za email) da se javite u referadu do 15. 07.2015. kako bi ste ponovno dobili Vaše podatke i s time izbjegli neugodnosti nemogućnosti prijave ispita ili upisa godine putem studomata u 09. mjesecu.
Ukoliko imate problem s prijavom na sustav a imate već korisničko ime i lozinku (AAI@EduHr) javite se na email mdunic[at]biologija.unios.hr.
Unaprijed hvala
Referada
08.07.2017. – Uputa za znanstvenike prilikom odlaska u inozemstvo

12.05.2015.
V. Interni natječaj za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta

Obavijest zaposlenicima
ODLUKU o datumu održavanju i trajanju izbora za novog člana Senata, predstavnika ostalih zaposlenika iz reda osoba izabranih u nastavna, suradnička i stručna zvanja te administrativno-stručnog, tehničkog i pomoćnog osoblja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku preuzmite ovdje. [PDF]

13.05.2016..
Proceduru stvaranja ugovornih obveza, zaprimanja i provjere računa i plaćanja po računima
možete preuzeti ovdje. [PDF]
Zahtjevnicu Odjela za biologiju možete preuzeti ovdje. [XLS]

20.02.2015.
ODLUKU o imenovanju osobe za zaštitu dostojanstva radnika možete preuzeti ovdje. [PDF]