U sklopu Festivala održivosti 15. i 16. rujna na Odjelu za biologiju pridružile su nam se i kolegice s Odjela za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Split. Učenici i studenti naučili su kako unošenje biljaka u životni prostor i kreiranje „prirodne“ i zelene atmosfere smanjuje stres, povećava produktivnost te ima dekorativnu svrhu kroz predavanje pod nazivom „Zeleni užitak“. Također, naučili su i da je meso puževa izvrsna namirnica kod bolesnika sa srčanim oboljenjima, kod pretilih osoba i dijabetičara, te upoznali metodu ekološkog uzgoja puževa kroz puni biološki ciklus u predavanju „Puževim korakom do brzog uspjeha“ održanom preko Zoom aplikacije. Kroz radionicu „Što nam ruža pruža“ učenici OŠ Bilje istražili su na koje se sve načine cvjetovi ruže koriste u kulinarstvu za ukrašavanje i aromatiziranje jela, ali i za liječenje bolesti te proizvodnji parfema i kozmetike.
![](https://www.biologija.unios.hr/wp-content/uploads/2023/09/web2-5.jpg)
![](https://www.biologija.unios.hr/wp-content/uploads/2023/09/web3-4-1024x1024.jpg)
![](https://www.biologija.unios.hr/wp-content/uploads/2023/09/web4-4.jpg)