TERENSKA NASTAVA 1-zoologija U ZOOLOŠKOM VRTU U OSIJEKU (15.05. 2024.)

98

Studenti prve godine prijediplomskog studija Biologija Odjela za biologiju, Sveučilišta u Osijeku 15.05.2024. godine, posjetili su Zoološki vrt u Osijeku u sklopu Terenske nastave 1-zoologija.

Na samom ulazu u Zoološki vrt dočekala ih je edukatorica Tatjana Elez, prof. te ih upoznala s mogućnošću volontiranja u Zoološkom vrtu, sudjelovanja u raznim radionicama, obilježavanju posebno važnih ekoloških datuma, provedbe ljetne i zimske škole u zoološkom vrtu, kao i programu pod nazivom „Postani timaritelj na jedan dan“, što im omogućuje povezivanje teorije i prakse, a s ciljem što uspješnijeg ostvarivanja programa studija kao i što uspješnijeg uključivanja na tržište rada.

Tijekom terenske nastave koju je vodila mr. sc. Ivana Vrućina studenti su debatirali na temu „Za i protiv postojanja zooloških vrtova“, te su se upoznali sa bioraznolikosti Europskog kontinenta ali i svijeta, međunarodnim i europskim institucijama, udruženjima i programima koji se bave zaštitom i očuvanjem životinja, IUCN crvenom listom ugroženih vrsta, kategorijama ugroženosti te ugroženosti i zaštitom životinja Hrvatske.