Poziv na projekciju filma “The Winter I Knew”

169

Pozivamo Vas na projekciju filma “The Winter I Knew” autora Riku Karjalainen

u sklopu Biološke večeri 23. svibnja 2024. u 20:15 sati ispred zgrade Odjela za biologiju (Ulica cara Hadrijana 8/A, Osijek)

Riku Karjalainen je mladi freelance filmski autor i student biologije koji živi i radi u Finskoj. Kroz svoj rad strastveno prikazuje ljepote prirode i svijeta, uz veliki naglasak na očuvanju i zaštiti prirode, što je izrazito bitno u današnje vrijeme. Riku je radio na najsurovijim i divljim lokacijama arktičke regije. Fokusiran je na razvoj time-lapse videozapisa koje od 2013. godine kontinuirano snima kroz osobne i komercijalne projekte. Uz kratke filmove radio je i na izložbenom materijalu za Kulturno-povijesni muzej Kuopio, te na video materijalima o učincima klimatskih promjena na području Inari Sami Museum Siida koji su objavljeni u sklopu izložbe. Radio je na seriji “Earth at Night in Color” i dokumentarnom filmu “65 Oats – The new frontier in oats” koji prikazuje priču o najsjevernijem mlinu za zob na svijetu. U time-lapse tehnici radio je više filmova koji su osvojili prestižne nagrade.

Film koji će se prikazati u sklopu Biološke večeri,”The Winter I Knew”, emotivni je projekt koji prikazuje grubu, ali istovremeno tako prekrasnu finsku zimu koja se znakovito mijenja kroz godine. Projekcija filma rezultat je suradnje s Konzulatom Republike Finske u Osijeku i počasnom konzulicom Zrinkom Špoljarić.