33. HRVATSKI ZNANSTVENO-STRUČNO-EDUKATIVNI SEMINAR S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM “DDD I ZUPP ’22”

532

Od 2. do 6. svibnja 2022. godine u Selcu, CRIKVENICA održan je 33. hrvatski znanstveno-stručno-edukativni seminar s međunarodnim sudjelovanjem “DDD i ZUPP ’22” pod nazivom „DDD u novim epidemiološkim izazovima“, kojim je nastavljena dugogodišnja tradicija izravnog povezivanja znanosti i prakse u području djelatnosti dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije (DDD) i zaštite uskladištenih poljoprivrednih proizvoda (ZUPP).

U sekciji „Cjelovito (integrirano) suzbijanje komaraca“ sudjelovali su prof. dr. sc. Enrih Merdić sa radom „Edukacija građana kao metoda kontrole tigrastog komarca u Vukovarsko-srijemskoj županiji“ i mr. sc. Ivana Vrućina sa radom „Povećanje brojnosti i širenje azijskog tigrastog komarca Aedes albopctus na području Vukovarsko-srijemske županije od 2016. do 2019. godine“. Prof. dr. sc. Enrih Merdić također je predstavio publikaciju „Komarci Hrvatske“ koja je objavljena 2020. godine u suradnji sa znanstvenicima i suradnicima toga područja u Hrvatskoj.

PUBLIKACIJU „KOMARCI HRVATSKE“ možete pogledati ovdje:

http://komarci.biologija.unios.hr/komarci-hrvatske/

Osnovna svrha održavanja seminara je u okupljanju stručnjaka iz prakse, znanosti, obrazovnih, vladinih institucija, zdravstvenih ustanova te iz inspekcijskih službi radi razmjene saznanja i iskustava o novinama u DDD i ZUPP djelatnosti; saniranja postojećeg stanja u svrhu zaštite zdravlja i života ljudi i životinja; zaštite korisne entomofaune i biološke raznolikosti Republike Hrvatske te poticanja smanjenja distribucije štetnih tvari s ciljem očuvanja prirode, okoliša i zaštite hrane.

Za svaki seminar objavljuje se Zbornik radova seminara a od 2004. godine radovi iz zbornika radova „DDD i ZUPP“ seminara citirani su u CAB Abstracts databases, a od 2009. godine kao cjelovito izdanje u CABI Full Text databases.

PROGRAM SEMINARA možete pogledati ovdje:

http://korunic.hr/web/Dokumenti/DDD_ZUPP_PROGRAM_ENG.pdf

ZBORNIK RADOVA možete pogledati ovdje:

http://korunic.hr/web/index.php/publikacije/zbornici-ddd-i-zupp-seminara