Radionica Užitak iz ledenog doba u sklopu Festivala održivosti (15.09.2023.)

249

Prva asocijacija na ledeno doba je hladnoća. Tijekom ljetnih dana sladoled je idealan oblik rashlađenja koji u tom trenutku predstavlja izvor užitka! Sladoled se može transformirati u jedno od umjetničkih djela kada se spaja s molekularnom gastronomijom. Molekularna gastronomija je interdisciplinarna znanost koja se bavi proučavanjem fizikalno-kemijskih procesa koji se događaju tijekom pripreme hrane. Upravo zbog toga, sladoled kao hrana može biti vrlo zanimljiv i inspirativan predmet za istraživanje u ovoj znanosti. U sklopu Festivala održivosti na Odjelu za biologiju 15. rujna 2023. godine održana je radionica pod nazivom Užitak iz ledenog doba na kojoj su nam se pridružili učenici OŠ “Mladost” Osijek, OŠ “Dobriša Cesarić” Osijek, OŠ Jagode Truhelke Osijek i OŠ Bilje. Na radionici su otkriti novo jedinstveno iskustvo za sve gurmane primjenjujući različite znanstvene metode iz područja molekularne gastronomije.